jocs i materials

LOGO_CeDRe

Jocs i materials sobre cultura de pau i noviolència. Els trobeu en préstec gratuït al CeDRe.

JOCS:

CEIP MARAGALIkonikus. Un joc per parlar dels sentiments i les emocions d’una manera lúdica i desenfadada. Afavoreix el treball per a la convivència i la resolució pacífica dels conflictes.

Partenó de la Pau (joc de gran format de l’APOC). Amb la idea de construir un partenó de la pau, els nens i nenes han de decidir i consensuar quines són les peces que formaran cada una de les columnes del partenó. Les bases de cada columna són els principis de la cultura de pau, i les peces a afegir-hi, les actituds a prendre per a garantir els principis. Hi ha dues versions del joc, la versió senzilla destinada a cicle mitjà i superior de primària i la versió dels joves, per a nois i noies de més de 12 anys.

Juguem en pau! (joc de sobretaula de FundiPau). Un puzle per a treballar a tots els cicles de primària. Per tal d’aconseguir fer-lo caldrà deixar algunes peces de banda…

Democracy as a way of life (joc de cartes d’MS Uganda). Un joc destinat a nois i noies dedemocracy-as-a-way-of-life_f_1_400_1 (1) secundària que dominin l’idioma anglès. Un joc creat per treballar la democràcia en diferents àmbits (familiar, treball, escola, societat…) a  partir del debat arrel d’una de les propostes escrites que hi ha a les cartes.

Altres jocs per treballar valors de cooperació, solidaritat, o per conèixer els drets humans i dels infants els podeu trobar AQUÍ.

EXPOSICIONS:

Totes compten amb una guia d’unitats didàctiques descarregable (format ISUU) per tal d’aprofundir-ne la visita.

Exposició Cinema i Pau (de FundiPau). Una exposició  sobre la cultura de pau a través del cinema. Al CeDRe de la Coordinadora d’ONG Solidàries també hi podeu trobar els dvd de la majoria de pel·lícules en préstec gratuït. Indicada per a cicle superior de primària i ESO.

expo8 Los Nadies (de la Coordinadora d’ONG Solidàries). Una exposició sobre la violència estructural a partir del popular poema d’Eduardo Galeano i les imatges de Fotògrafs per la pau. Per a tots els públics.

Seriosament…25 arguments per la Pau (de FundiPau). Una exposició molt gràfica que dóna 25 arguments per treballar la cultura de pau.  Cicle superior de primària i ESO.

Els drets dels infants. (de la Coordinadora d’ONG Solidàries). Una exposició pensada per a la mainada, amb il·lustracions infantils que mostren diferents drets dels infants. S’acompanya amb un pòster de regal que resumeix els 42 articles de la Convenció sobre els Drets dels Infants que fan referència directament als drets dels més menuts.

CARPETES PEDAGÒGIQUES:

Armem la Pau. Cicle superior i ESO.

El castell de sorra. Per a cicle infantil, a partir del conte que du el mateix títol.

En clau de Pau. carpeta per a totes les edats.

La Pau. A partir de 5 anys, recurs molt senzill a partir d’un audiovisual de les tres la-pau-material-didactic_f_1_400_1bessones.

Per una vida digne: adéu a les armes. Materials sobre els conflictes bèl·lics i el mercat armamentístic mundial. Per a cicle mitjà i superior de primària.

AUDIOVISUALS:

Selecció de pel·lícules i documentals que poden acompanyar el treball del DENIP a les aules.  Els audiovisuals en groc són els que porten ja una guia didàctica i/o unitats didàctiques per treballar a l’aula. Les que no estan en groc no la tenen, però si ho demaneu amb 3 setmanes d’antel·lació des del CeDRe us la fem a mida del vostre alumnat.

Durant la campanya no es dinamitzaran audiovisuals per l’alumnat. Però us podem facilitar la guia de dinamització de la pel·lícula o documental que demaneu en préstec.

L’ICIP, Institut Català Internacional per la Pau, han estat editant durant els darrers mesos, càpsules audiovisuals de seixanta segons a on diferents persones expliquen què és la pau. Les podeu visualitzar totes a: Càpsules de Pau

Deixa un comentari