El joc Cooperatiu eina de construcció de PAU

Jocs   COMPETITIUS Jocs   COOPERATIUS
Són divertits només per alguns/es. Són divertits per tots i totes.
Algunes persones són excloses per falta d’habilitat. Hi ha una barreja de grups que juguen junts creant un alt nivell d’acceptació mútua.
En alguns casos s’aprèn a ser desconfiat i egoista en la  relació amb els altres. S’aprèn a compartir i a confiar en els i les altres.
Les persones no se solidaritzen i són felices quan una cosa “dolenta” li passa als altres. Les persones aprenen a tenir un sentit d’unitat i a compartir l’èxit.
Impliquen  una divisió per categories, creant barreres entre les persones i justificant les diferencies interpersonals com una forma d’exclusió. Hi ha una barreja de persones en grups heterogenis que juguen junts creant un elevat nivell d’acceptació mútua.
Les persones perdedores surten del joc i senzillament es converteixen en observadores. Ningú abandona el joc obligat/da per les circumstancies del mateix. El grup sencer inicia i dóna per acabada l’activitat.
Les persones perden la confiança en elles mateixes quan són rebutjades o quan perden. Desenvolupen l’autoconfiança ja que totes les persones són ben acceptades.
La poca tolerància a la derrota desenvolupa en algunes persones un sentiment d’abandonament davant a les dificultats. L’habilitat de perseverar davant les dificultats s’enforteix amb el recolzament dels/les  altres membres del grup.

Segons un anàlisis de Fabio Otuzi Brotto, 2009

Quant a Timbalada per la Pau

La Timbalada per la Pau és una campanya escolar que es du a terme a les ciutats de Girona i Lleida com a activitat commemorativa del DENIP (Dia Escolar de la Noviolència i la Pau) i amb la que es pretén que alumnes, mestres, personal dels centres i famílies reflexionin sobre la cultura de Pau a partir de la construcció d'uns sorollosos timbals per la Pau.
Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s