Cal ensenyar als alumnes els beneficis de la gestió pacífica del conflicte i desprestigiar la violència.

Ensenyar mètodes pacífics de resolució de conflictes a la mainada des de l’escola pot donar-los eines per gestionar els conflictes personals i entre amics. Els nens i nenes hauran d’afrontar conflictes en les seves vides, per la qual cosa aquest ensenyament els serà útil.

agurtxori-731485És una enorme responsabilitat per a mestres i docents, encara que no única.  On també són decisius la comunitat intel·lectual, en particular les i els historiadors, els mitjans de comunicació i, en general, tots els formadors d’opinió, incloent els nous models de difusió d’informació a internet. Sense la seva complicitat, la tasca educativa per a la gestió pacífica del conflicte, però sobretot pel desprestigi de la violència, es converteix en un David contra Goliat.
L’educació té una doble missió que inclou la gestió adequada dels conflictes en l’àmbit educatiu i la creació d’hàbits saludables en la ciutadania. És un àmbit privilegiat per a la pràctica de la convivència, i ha d’inculcar a l’alumnat el prestigi de la gestió pacífica i el desprestigi de la violència.

Els avantatges d’una adequada gestió dels conflictes són tan defensables científicament com qualsevol altra idea que és convenient assimilar; és molt important que els escolars assimilin que el pacifisme no és una actitud emocional o irracional, sinó científicament convenient per a l’individu i la societat.

 

Anuncis

Quant a Timbalada per la Pau

La Timbalada per la Pau és una campanya escolar que es du a terme a les ciutats de Girona i Lleida com a activitat commemorativa del DENIP (Dia Escolar de la Noviolència i la Pau) i amb la que es pretén que alumnes, mestres, personal dels centres i famílies reflexionin sobre la cultura de Pau a partir de la construcció d'uns sorollosos timbals per la Pau.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s